>
Objavljen: 17. 07. 2018

Domači domofon

Pri tej rešitvi smo se odločili prikazati kako lahko najhitreje, poceni in najlažje naredimo “domofon” ali da vsaj vidimo kdo je pred vrati.

Za delujočo rešitev smo potrebovali televizijo ali monitorSCART ali RCA vhodom, HiLook analogno kamero z BNC priklopom, UTP kabel (v našem primeru 10m), Video Ballon adapter, BNC I-členadapter iz BNC v RCA in pretvornik iz RCA v SCART (če televizija ali monitor nimata RCA vhoda).

Potrebna oprema

Na video ballon adapter, ki je nameščen pri televiziji je potrebno  priključiti BNC I-člen, na drugo stran I-člena pa adapter iz BNC na RCA, kot je vidno na spodnji sliki.

Sestavljen konektor

Če ima televizija RCA priključek, potrebujete za priklop samo še RCA kabel, če pa ima televizija namesto tega priključek SCART, pa potrebujete pretvorni kabel ali pretvornik iz RCA na SCART, katerega nato priključite v televizijo.

Kot je prikazano na spodnji sliki, smo kamero namestili tako, da se na televiziji vidi vhod v objekt.

Po priklopu kamere, je bilo potrebno na kameri le še izbrati pravilen analogni signal, ki ga televizija podpira. HiLook kamera, ki smo jo uporabili, je imela sistem preklopa s pritiskom temu namenjenega gumba in držanja gumba 5 sekund. Po končani nastavitvi in videni sliki na televizorju je bil sistem pripravljen za uporabo.

Delujoč sistem

V spodnjem videu si lahko pogledate sestavo zgoraj naštetih komponent in pa delovanje kamere na televizji.

Še enkrat bi se iskreno radi zahvalili podjetju Tech Trade d.o.o. Trzin za vse artikle s katerimi smo lahko posneli in podokumentirali rešitev. V rešitvi uporabljene artikle je možno kupiti na naslovu: www.techtrade.si

Rešitev pripravili in izvedli: člani D.T.R

Scroll to Top