Objavljen: 17. 05. 2020

Danes vam bom predstavil produkt, ki vam bo omogočil igranje računalniških iger kot na konzoli. Ta “HACK” oziroma pripomoček se imenuje Aten Phantom S. Naprava vam omogoča mapiranje tipk vašega kontrolerja na  miško in tipkovnico

Naprava je precej preprosta za uporabo in ponuja več možnosti priklopa ter konfiguracij. Eden izmed možnih načinov uporabe je hkratna povezava s Playstation 4 in računalnikom.  Zaradi tega ni potrebna uporaba dodatne tipkovnice za pretvornik.  Logika pretvornika omogoča zajem miške in tipkovnice, ki sta vklopljeni direktno v računalnik.

Tu imam priklopljen le Game (mini USB v Phantom in USB-A konektor v USB režo na Playstation 4) in pa PC (podobno kot pri Game portu mini USB v Phantom in USB-A v prosto režo na računalniku.)

Tu pa imam povezan le port Gamepad z micro USB kablom na kontroler.

Potrebno je paziti na nekaj korakov za delovanje. Konzole ne smete prižigati z vašim kontrolerjem, saj se v tem primeru poveže z Bluetoothom in se povezava z Phantomom prekine, to pa nam onemogoči delovanje miške in tipkovnice.

Konfiguracija pa poteka zelo enostavno – potrebujete le Atnov program za konfiguriranje Phantoma:

Začetni postopek, če je pravilno povezan.
Izbira profila in konzole.
Mapiranje gumbov vašega pad-a na tipkovnico in miško.
Nastavitev obnašanja miške
Macro settings

Ko imamo vse pripravljeno, nastavitve shranimo pod izbran profil. Nato pritisnemo F11 za vključitev Macrotov in za začetek izvajanja pritisnemo F12.

Phantoma trenutno uporabljam slab mesec in pol, z načinom igranja pa sem zadovoljen.  Pojavilo se je nekaj težav, recimo  upočasnitev miške pri teku in onemogočanje auto aim mehanike na konzolah, ker  kurzor sam sledi tarči in vaš poteg miške ni tako odziven. Drugače pa v PvP scenarijih dosegam zgornje položaje, še več pa v duelih z ostrostrelskim orožjem. Povedal pa bi le, da se klanjam bogovom, ki uporabljajo Gamepad bolje, kot jaz miško in tipkovnico XD. Za malo bolj grenak konec rešitve pa je le cena Aten Phantom S, saj stane 85€ (v ponudbi podjetja TechTrade), vendar če ga želite uporabljati več časa je cena tako  lažje prebavljiva.

Sporočam vam tudi, da smo dobili prvo donacijo računalnikov. Deli za popravilo in izbolšanje kakovosti so naročeni.  Donacijo nam je priskrbel naš blagajnik, ki mu je dobri anonimni donator poklonil računalnike brez zadržkov. Tako, da Gospod Anonimni HVALA v imenu Društva DTR.

Predstavitev / Rešitev je spisal: Hardware Samurai
Popravil: Razergamer165

Scroll to Top