Objavljen: 17. 07. 2018

Ena predpriprava več rešitev

Že kar nekaj ljudi mi je omenilo, da so imeli težave z menjavo predhodne inštalacije za različne stvari. Člani D.T.R.-ja smo se odločili, da vam pokažemo več možnih uporab enega UTP kabla. Namesto, da bi za vsako rešitev postavljali novo inštalacijo, vam UTP / SFTP kabli ponujajo dokaj univerzalen dostop in predpripravo za različne stvari.

Z enim UTP kablom lahko s pomočjo “video ballona” priklopimo analogno kamero za video nadzor. Tu je potrebno upoštevati le, da so pri “video ballon-u” rahla odstopanja v odtenkih barv.

Analog kamera

V prihodnosti pa vam nameščeni UTP kabel omogoča nadgradnjo vašega video nadzornega sistema, z zamenjavo analogne kamere za digitalno (IP) kamero, ki lahko isti UTP kabel uporabi tako za napajanje kot za prenos slike.

IP kamera

Lahko pa, da tu ne boste več potrebovali videonadzora, ampak bi si želeli imeti dobro pokritost Wi-Fi signala. Na to mesto lahko priključite dostopno točko z napajanjem PoE.

Dostopna tocka

Še enkrat bi se iskreno radi zahvalili podjetju Tech Trade d.o.o. Trzin za vse artikle s katerimi smo lahko posneli in podokumentirali rešitev. V rešitvi uporabljene artikle je možno kupiti na naslovu: www.techtrade.si

Rešitev pripravili in izvedli: člani D.T.R

Scroll to Top