Objavljen: 06. 01. 2019

Ste bili kdaj v stiski, da ste morali spremljati ali delati z večimi računalniškimi sistemi na enkrat. Pa niste imeli dovolj prostor ali periferije, da ste vse priklopili. Člani DTR-ja, bomo danes tu predstavili zelo enostavno in poceni rešitev kako lahko spremljate več sistemov na eni konzoli (konzola: monitor, miška in tipkovnica). Predstavili vam bomo KVM stikalo Aten CS22U.

KVM stikalo vam že v samem nazivu pove K-Keyboard, V-Video, M-mouse. Pomeni, da lahko vi preklapljate celotno konzolo preko večih sistemov. CS22U je zelo enostaven za priklop in uporabo. Na konzolni strani priklopite monitor, USB miško in USB tipkovnico. Na sistemski strani pa ravno tako priklopite VIDEO izhod na grafično kartico ali matično ploščo (kjer imate ponavadi priklopljen vaš monitor) in USB priključka v matično ploščo. Po uspešni prikjučitvi le še poženemo sisteme in počakamo, da se sistemi postavijo. Avtomatsko se KVM stikalo postavi na njegov prvi port, nato pa med sistemi preklapljamo le z gumbom, ki je povezan s KVM stikalom. En pritisk in preklop je končan. Tako, da imate lahko v majhnem prostoru več sistemov in samo eno konzolo. Seveda obstajajo tudi več portna KVM stikala, ki imajo tudi dodatne funkcije, ampak ta so mišljena za podjetja ali celotne procesne sisteme.

Še enkrat bi se iskreno radi zahvalili podjetju Tech Trade d.o.o. Trzin za vse artikle s katerimi smo lahko podokumentirali rešitev. V rešitvi uporabljene artikle je možno kupiti na naslovu: www.techtrade.si

Rešitev pripravili in izvedli: člani D.T.R

Scroll to Top