Objavljen: 03. 09. 2018

Tokrat smo se odločili da prikažemo nekaj bolj zabavnega za celotno družino, prijatelje in znance. Nekako nam je čez poletje v nočeh manjkalo nekaj popestritve na prostem (bolj domače, majhna družba), v domačem okolju. Zakaj bi sedeli v dnevni sobi ali spalnici in gledali tv z vašo boljšo polovico, otroci ali prijatelji. Zato pa smo se pri D.T.R. odločili, da naredimo dokaj preprost  in cenovno ugoden domači kino. Za to smo potrebovali projektor, android tv box, HDMI kabel, AUX kabel in pa zvočnik, ki je lahko po želji (za akcijske filme, muzikle, in pa športne tekme še posebej priporočljiv).

Sestava tega projekta je seveda zelo enosmerna in povsem preprosta. Se pa seveda tudi tu nahaja kakšna majhna stvar, ki je omembe vredna.

1. Naš android box (RKM 902II) povežemo s HDMI kablom v vhod projektorja.

2. Projektor povežemo z AUX kablom v naš zvočnik ( v našem primeru kitarski ojačevalec Ibanez 15w)

3. Vse aparature priklopimo še v elektriko.

4. Po zagonu android box-a in projektorja, obrnemo projektor na ravno belo površino in izostrimo sliko, ter popravimo kot nagiba slike, da dobimo lepo čisto sliko.

5. Z android box-om imamo seveda iste možnosti, kot če bi gledali v tablico, le na zelo večjem  zaslonu ( 160″ )

6. Ker smo se odločili za kino , potrebujemo program, ki predvaja vse video formate in pa podnapise. Tu sta dve odlični opciji. VLC Player(android) ali pa MX player. Mi smo se odločili za drugo izbiro, ki vse zažene avtomatsko. Tako film (ne glede na format), kot podnapise (.srt .txt….).

7. Za športne navdušence pa smo si pomagali z Aplikacijo TVIN ( sem pač uporabnik Telekoma Slovenije), na kateri imamo dostop, do vseh športnih kanalov.

8. Ostane nam samo še dobra pokovka in sok za otroke (ko gledajo risane filme) in kasneje mrzlo pivo in čips (ob gledanju športa) ali pa kozarec vina in jagode prelite s čokolado, če se odločite z vašo polovico pogledati kaj bolj romantičnega.

Še enkrat bi se iskreno radi zahvalili podjetju Tech Trade d.o.o. Trzin za vse artikle s katerimi smo lahko podokumentirali rešitev. V rešitvi uporabljene artikle je možno kupiti na naslovu: www.techtrade.si

Rešitev pripravili in izvedli: člani D.T.R

Scroll to Top