Objavljen: 11. 09. 2018

Včasih nekatere ideje današnjega časa nazadujejo ali pa pretirano preskočijo v prihodnost. V tem članku vam bom predstavil prototipno idejo Sunflower Home Awareness System Sistem je zasnovan iz dveh komponent. Prva so zunanji senzorji, ki jih postavite okoli vaše posesti, druga pa je dron s kamero visoke ločljivosti.

Izumitelj Alex Pachikov pravi, da je to naslednja generacija varnostnih sistemov. Po vseh podatkih se zdi, da ima prav. Kajti senzorji so že vgrajeni z samoučljivo umetno Inteligenco, ki zaznava vibracije, polja prekritja in gibanja, zvok, na primer, da se nauči, da ko k vam redno prihajajo nezaželjene živali kot so lisice, polhi, rakuni…, ki ponavadi okoli hiše naredijo veliko škode, jih seznor zna pregnati z  zvočnimi signali in utripajočimi lučmi. Senzorji se znajo tudi naučiti, da ko pridete domov ponoči, vi ali nekdo iz vaše družine, da lepo ambientno osvetlijo vaš okoliš. Seveda gospod Alex pravi, da se ta sistem najbolje izkaže, ko v programu nima sheme dogodka. Kadar je alarmnemu sistemu dogodek neznan odpošlje hišnega drona, ki prileti v območje senzorja, kjer je bil sprožen neznan dogodek.

 

Senzorji zaznajo gibanje
Sproži se Dron
Senzor na katerem je prišlo do dogodka

Trenutno so tu le skrbi za operativno letenje drona kajti baterije so zelo šibke in za dron s takimi specifikacijami lahko vzdržujejo le 3-5min, vendar Gospod Alex zagotavlja, da delajo na večji kapaciteti baterije, ki bi zdržala 15-20min letenja. Tudi tu ne vidi težave, kajti dron naj bi se po dokončanem dogodku vrnil na svoje izhodiščne mesto, kjer ima svojo polnilno postajo.

 

Spisal in pripravil Hardware Samurai

Scroll to Top