Objavljen: 27. 06. 2018

Ko gre za rudarjenje katere koli kripto valute, je pomembno, da pogledamo stroške kriptokovancev. Ko boste pogledali stroške, boste ugotovili, ali bi bilo rudarjenje donosno ali ne. V zadnjih 12 mesecih se je vrednost kripto valute Ethereum povečala za 20-krat. Zato lahko mislite, da bi bilo vredno rudarjenja. Resnica je, da morate pogledati stroške in se na to odločiti.

Kaj je Ethereum mining?

Rudarjenje Ethereum vključuje preverjanje transakcij Ethereum-a, da preverjate potek ETH po njegovem BlockCahin-u. Morate razumeti, da v bistvu posojate procesno moč vašega rudarskega stroja, da preverite transakcije. Ker je določeno število transakcij preverjeno, boste lahko zaslužili kripto valute.

Dejavniki, od katerih je rudarjenje Ethereum odvisno:

Ob začetku rudarjenja si morate ogledati nekaj dejavnikov, ki jih morate preučiti. Šele ko imate pravo strojno opremo in pravilno konfiguracijo, bi lahko bil Ethereum dobičkonosen.

  • Stopnja HASHING moči:

Stopnja Hash je hitrost, s katero se reši matematični problem, da bi preverili transakcijo. Čim višja je bila hitrost, bolj je rudarski stroj sposoben.

  • Zahtevnost:

Omrežje Ethereum je bilo zasnovano tako, da je lahko v vsakem trenutku časa le nekaj kovancev, ki jih je mogoče izkopati. Zato bi se stopnja razpršenosti še naprej povečevala, stopnja težavnosti pa bi se še naprej povečevala, prav tako pa bi se več rudarjev pridružilo “kriminalu”.

  • Poraba električne energije:

Pred odločitvijo, ali je lahko Ethereum rudarstvo cenovno dostopno ali ne, si morate ogledati stroške porabe električne energije. V mnogih primerih je količina električne energije, ki jo porabimo, znatno višja kot višina narudarjene valute, zaradi česar je Ethereum rudarstvo neprofitabilno.

Razumeti morate, da se lahko vse te spremenljivke spreminjajo glede na lokacijo in časovno obdobje, v katerem je vaše rudarjenje. Poleg tega morate pogledati tudi stroške strojne opreme. Ko upoštevate vse te spremenljivke, vam bo lažje ugotoviti, ali je lahko rudarstvo družbe Ethereum donosno za vas ali ne. Prav tako bi investirali znesek vnaprej v ploščadi za Ethereum. Zato morate izračunati tudi stroške teh financ.

Lahko rudariš za Ethereum?

En večji način za pridobitev Ethereuma je iz rudarstva. Vendar pa rudarstvo Ethereum pomeni več kot povečanje količine etra v obtoku. Prav tako je potrebno zavarovati mrežo Ethereum, ker ustvarja, preverja, objavlja in propagira blokov v “Block-Chain-u”

To je stalno vprašanje, zlasti zdaj, ko cena Ethereum počasi spet narašča. Lansko leto je Ethereum dosegel skoraj 20-krat večji tečaj. To povečanje je privedlo do ljudi, ki niso menili, da se bodo kripto valute obdržale in postale zanimive širši množici. Ko se to zgodi, verjamem, da je večina največjih dobičkov že izvedena.

 

Sestavil in napisal: Jackie Chop Chan

Scroll to Top