Objavljen: 18. 07. 2019

Samsung je oznanil pričetek masovne produkcije prvih 12-gigabit (Gb) LPDDR5 mobilnih DRAM-ov v industirji. Novi RMA čipi bodo namenjeni najnovejšim ”Flagship” telefonom, katere se pripravlja na izdajo v prihajajočih mesecih (kot npr. Samsung Galaxy Note10). Največje prednosti opremljanja telefonov z LPDDR5 mobilnim DRAM-om, katere bodo občutili uporabniki naj bi bile na področjih 5G in AI aplikacij, predvideva Samsung.

Samsung 12Gb LPDDR5 DRAM

S pričetkom produkcije svojih 12-gigabit (Gb) LPDDR5 mobilnih DRAM čipov, Samsung že načrtuje pričetek masovne produkcije 12-gigabyte (GB) LPDDR5 paketov tekom meseca (vsak paket bo vseboval osem 12Gb čipov). Izgleda da bo cilj vsakega proizvajalca telefonov najvišjega cenovnega ranga v tem letu vgradnja 12GB RAM pomnilnika.

Jung-bae Lee, EVP pri DRAM Product & Technology pri Samsung Electronics je povedal, da bodo novi 10-nanometer (nm) spominski moduli pomembni vsem zgodnjim ”posvajalcem” 5G omrežja po svetu.

1.3x hitrejši, do 30 procentov energetsko učinkovitejši

LPDDR5 bo uporabnikom omogočil ‘polno izkoristiti 5G in AI zmogljivosti kot je UHD video snemanje in strojno učenje’, trdi Samsung na svojem blogu z novicami. Poleg tega pa Samsung trdi, da je LPDDR5 mobilni DRAM bistveno energetsko bolj učinkovit. Samsung je delil nekaj statistik delovanja čipov za prikaz potenciala:

  • S hitrostjo prenosa podatkov 5500 megabitov na sekundo (Mb/s) je 12Gb LPDDR5 približno 1.3x hitrejši hot prejšnja generacija mobilnega pomnilnika (LPDDR4X, 4266Mb/s).
  • Ko je združen v 12GB paket, je LPDDR5 sposoben prenesti 44GB podatkov, ali približno 12 full-HD (3.7GB velikih) filmov v samo eni sekundi.
  • Samsung LPDDR5 porabi 30 procentov manj energije kot njegov predhodnik z integracijo novega dizajna vezja z izboljšano uro, učenjem in funkcijo nizke porabe.
Samsung 12Gb LPDDR5 mobilni DRAM

Samsung še enkrat poudarja, da bo še naprej prednost dajal novi generaciji mobilnega pomnilnika omenjenega v članku, in pa da pričakujejo razvoj 16Gb LPDDR5 naslednje leto, kar jih bo držalo korak pred konkurenco. Medtem pa, seveda glede na povpraševanje po tem spominskem čipi, je podjetje nakazalo, da ima fleksibilno kapaciteto proizvodnje in lahko proizvodnjo 10nm 12Gb LPDDR5 tudi poveča.

Spisal in uredil: Razergamer165

Scroll to Top