Objavljen: 05. 08. 2019

V juniju je HEXUS poročal o novo objavljenem strateškem sodelovanju med podjetjema AMD in Samsung. Glavna novica je bila, da bo Samsung izkoristil znanje podjetja AMD o RDNA grafiki v svojih prihajajočih procesorjih za pametne telefone, tablice in druge naprave.

Dogovor je vključeval licenciranje AMD-jeve grafične intelektualne lastnine in to bi pomenilo sodelovanje pri razvoju naprednih grafičnih tehnologij in rešitev s posebnim poudarkom na mobilnih napravah. Z rastjo popularnosti gaming pametnih telefonov in drugih prenosnih naprav je sodelovanje z AMD-jem smiselno.

V svoji izjavi o sodelovanju je bil Samsung zelo navdušen, saj se izjava glasi “AMD bo pomagal pri doprinosu revolucionarnih grafičnih produktov in rešitev na trg za mobilne aplikacije prihodnosti”, morda bo prinesel celo “moteče” spremembe na mobilni trg. V zameno pa bo Samsung plačeval AMD-ju avtorske honorarje in licenčnine za uporabo Radeon RDNA tehnologije.

Med nedavnim klicem glede Q2 2019 zaslužkov Samsunga je bilo že slišati glede pričakovanega datuma, ki bo na vpogled prinesel rezultate sodelovanja s podjetjem AMD. Kot poroča NoteBookCheck ”pričakuje korejski gigant prve Samsung-AMD čipe na trgu v 2021″. To odpira možnost prikaza prvih Galaxy naprav z AMD grafikami na dogodku CES 2021 – to je čez cca. 18 mesecev – ali na MWC 2021 nekaj tednov kasneje.

Samsung trenutno nima ločene linije gaming pametnih telefonov ali tablic. Namesto tega v ospredje postavlja gaming zmožnosti njihovih premijskih naprav Galaxy S in Note serije – s posebnim poudarkom na VR. Seveda se lahko ta strategija do izida Samsung naprav z AMD Radeon grafiko še spremeni.

Spisal in uredil: Razergamer165

Scroll to Top