Objavljen: 17. 07. 2019

Uradna stran Nintendo Japan je objavila novo šifro za Nintendo Switch z močno izboljšanim časom uporabe. Seveda ne govorimo o nedavno izdani Switch Lite ročni konzoli – govorimo o “polni” različici Switch konzole, katera izgleda identično hibridni konzoli s katero vas je večina seznanjenih. Poleg tega to ni Switch Pro konzola iz govoric in predvidevanj, saj je videti kot da je to le konzola s posodobljeno notranjostjo, katera omogoča daljšo uporabo konzole brez napajanja.

Nitendo Japan Announcement

Novi Nintendo Switch naj bi imel baterijo, katera zmore med 4.5 in 9 urami uporabe, seveda odvisno od igre, ki na njej igrate. To je kar konkretna nadgradnja v primerjavi s časom originalne Switch konzole, katera je ponujala čas uporabe nekje med 2.5 in 6.5 ur. Nintendo je podal primer igranja –igro Zelda: Breath of The Wild lahko s posodobljeno konzolo igrate 5.5 ur namesto 3 ur.

Notification of new model

Po poročanju EuroGamer je nova Switch konzola prav tista, ki se je pred kratkim pojavila na seznamu ameriške FCC. FCC dokument je nakazoval na posodobljeno Switch konzolo z drugim procesorjem in Flash pomnilnikom, vendar pa v dokumentu ni bilo omenjene nobene druge spremembe komponent (npr. baterije). Kar se lahko pri enaki kapaciteti baterije (4310mAh) sklepa, da je nova Mariko različica v Nvidia Tegra X1 čipa (prav tako uporabljena v Nintendo Switch Lite) razlog za tak dvig časa uporabe konzole.

Ker posodobljena različica konzole še ni zašla v roke ocenjevalcev in testerjev, trenutno še ne vemo, ali bo nova Tegra X1 SoC prinesla še kakšne prednosti. Konzola bo na japonskem na voljo od Avgusta naprej. Povpraševanje EuroGamer-ja pa je pridobilo izjavo Nintendo UK, da bo v Angliji posodobljena konzola na voljo od Septembra naprej. “Potrošniki naj bi novo pakiranje na policah začeli videvati v začetku septembra” je povedal EuroGamer-ju predstavnik Nintendo UK, “vendar pa je lahko to odvisno od posameznih trgovin in lokacij”.

Nove barve JoyCon kontrolerjev
Prav tako prihajajo nove JoyCon barve

Če vas zanima polna izvedba Nintendo Switch konzole, prav tako pa želite biti prepričani, da boste kupili nov model (počakajte še teh nekaj mesecev) in pa preverite, ali ima oznako modela HAC-001(-01) in pa serijsko številko, katera se začne z XKW, pravi Engadget.

Spisal in uredil: Razergamer165

Scroll to Top