Objavljen: 18. 09. 2018

Naslednji visoko cenovni telefon podjetja Nokia, ki je bil načrtovan za leto 2018, je bil sedaj premaknjen v leto 2019, kar sovpada z prireditvijo MWC 2019. Vodja za izdelke Juho Sarvikas naj bi se odločil, da potrebuje Nokia 9 nadaljnje izboljšave pred začetkom prodaje, zato so datum premaknili v začetek leta 2019.

Podoben scenarij je lansko leto doživel telefon Nokia 8 Sirocco. Visoko cenovni telefon je bil prvotno načrtovan za konec leta 2017, vendar se je Sarvikas odločil, da naprava “še ni bila pripravljena za prikaz”, kar je pomenilo zamik razkritja telefona do prireditve MWC 2018. Očitno se zgodovina ponavlja – vendar pa je načrtovan prikaz nedokončane naprave s programskimi napakami slabši PR in posledično slabša prodaja, kot pa nekajmesečni zamik pričetka prodaje.

Po govoricah sodeč, naj bi slike v javnost pricurljale zaradi nezadovoljnih zaposlenih pri HDM, katere naj bi zamik pričetka prodaje telefona motil. Več detajlov različnih virov pa da nekaj več informacij o specifikacijah telefona Nokia 9. Največ virov poroča, da bo imel telefon zelo ozke robove (brez zareze na vrhu), z procesorjem Qualcomm Snapdragon 845 in pa inovativen sistem petih objektivov Zeiss optics na hrbtni strani telefona. Seveda se lahko same specifikacije do februarja 2019 še spremenijo.

Kar telefon loči od konkurence je več kot očitno sam sistem kamer, vendar pa je istočasno ravno zaradi tega pomembno, da deluje brezhibno in učinkovito že takoj ob sami izdaji telefona. Seveda natančnih informacij glede tega, kaj vsak posamezen objektiv dela še ni, vendar najverjetneje bo imel vsak svojo goriščno razdaljo (različen nivo zooma), poleg tega pa bi lahko bila dodana še mono objektiv in pa objektiv za zaznavanje globine. V zgornjem levem kotu sistema kamer bo še dual-tone bliskavica, glede na informacije enega izmed virov pa naj bi bil črn krog v zgornjem desnem kotu tam samo zaradi dizajna in nima nobene funkcije (vendar se lahko to še spremeni).

Sestavil in napisal: Razergamer165

Scroll to Top