Objavljen: 07. 10. 2018

V marcu letošnjega leta je Nintendo vložil patent za zaščitni ovitek za pametne telefone, ki je dobil navdih v Game Boy ročni konzoli. ZDA patent, odkrit s strani Silicon Era vsebuje dizajn preklopnega ovitka, ki ima razporeditev tipk v stilu Game Boy ročne konzole na sprednji strani in pa primerno veliko odprtino za zaslon. To je še en dokaz več, da namerava Nintendo monetizirati svojo starejšo zbirko naslovov na novejših platformah, prav tako pa bi lahko to bil eden izmed večjih razlogov za poostreno uveljavljanje avtorskih pravic proti delilcem in distributerjem tudi najstarejših IP (intelektualne lastnine) podjetja.

Da bo njihov ovitek združljiv s pametnimi telefoni, bo verjetno Nintendo razvil prvi uradno podprt emulator za Game Boy konzolo, ki bo delovala skupaj z ovitkom. Glede na izgled ovitka je predvidevati, da je ta možnost bolj verjetna, kot pa da bi bil ovitek oblikovan za novejše mobilne igre.

Funkcionalnosti, ki jih naj bi omogočal ovitek temeljijo na prevodnih gumbih in prevodni plasti, ki bi bila uporabljena v dizajnu, saj je potrebna za posredovanje uporabnikovih pritiskov na ekran. Od Nintenda bi bilo pričakovati večje število različnih modelov ovitka, saj bi s tem omogočili uporabo s številnimi pametnimi telefoni (teh je na trgu vedno več). Vendar pa se Nintendo vseeno s tem patentom ne želi osredotočiti le na pametne telefone, saj je omenjeno, da je lahko tak ovitek uporabljen tudi z “drugo elektronsko opremo, kot recimo tablica, ki nima funkcije telefona”.

Ta ovitek, bi lahko prinesel nostalgijo nazaj med ljudi, ki so uporabljali in igrali igrice na Game Boy ročnih konzolah.

Sestavil in napisal: Razergamer165

Scroll to Top