Objavljen: 22. 03. 2021

Drage bralke in bralci, lepo pozdravljeni ponovno z nami!
Danes bi vam rad predstavil Baseus ročni sesalnik C1 (nakup možen tu). Ta majhna, a priročna naprava mi je v zadnjih dnevih prinesla veliko smeha in zabave. Najprej bi se rad zahvalil  podjetju Tech Trade d.o.o. Trzin (celotno ponudbo podjetja si lahko ogledate tu). Tech Trade d.o.o Trzin z društvom DTR – dnevne tehnične rešitve sodeluje že več kot eno leto. Z donacijami produktov za dobrodelne projekte in rešitve, ki so vam na voljo na naši spletni strani, ključno prispevajo k izvršitvi naše vizije.
Stari pregovor pravi, da je smeh pol zdravja, z dobro voljo pa vsako delo postane bolj prijetno. Odločil sem se, da bom sesalnik preiskusil na več načinov. Prvi test sva s sinom izvedla kar v mojem osebnem avtomobilu, ki je bil takrat tega že pošteno potreben. Moj malček je z veseljem pograbil sesalec in ob sesanju avtomobila s sesalcem Baseus C1 zelo užival. Potem pa se je odločil, da bo posesal še dlake, ki jih najina muca, še posebaj spomladi, veliko pušča. Vse je šlo kot po maslu, dokler se ni odločil, da bo dlake posesal okoli mačje posteljice, v kateri je najina muca mirno počivala. Muca se, ob zvoku premika običajnega hišnega sesalca, navadno umakne, ker pa je sesalec Baseus C1 majhen in zelo priročen, je pred prižigom sesalca še vedno mirno spala. V tistem pa je moj mali heroj sesalec prižgal, v naslednjem trenutku pa je muca izvedla najvišji skok, primerljiv z leti slovenskih Orlov v Planici, in s kraja zločina hitro pobegnila. Na žalost je bila prigoda tako hitra, da je nisem ujel na kamero. Nič skrbi, muci sva se za preplah oddolžila in jo razvajala še naslednje tri dni. Šalo na stran in naprej na rešitev. 

C1 je priročne ovalne oblike, ki se lepo prilega roki. Z njegovim minimalizmom in estetskim videzom ga, brez nastavka za polnjenje, hitro zamenjate za dekorativni kipec. . Hkrati pa je izredno praktičen, saj je enostaven za uporabo. Tako prižig, kot tudi praznjenje uporabnik nastavi na vrtljivem zgornjem delu. Ko napravo želimo izprazniti, ji le obrnemo glavo in umazanijo enostavno stresemo ven, filter odstranimo ter ga z nežnimi tresljaji ali izpihom očistimo. Zaradi enostavne uporabe in estetskega videza napravi, ter podjetju Baseus, podeljujem visoko oceno.

0037330_rocni-akumulatorski-mini-sesalnik-c1-capsule-baseus
0037328_rocni-akumulatorski-mini-sesalnik-c1-capsule-baseus

Ob nakupu pa ne prejmete zgolj naprave, temveč tudi vse dodatke, ki pri uporabi še kako prav pridejo. Ob nakupu vam, poleg sesalnika C1, pripada USB-A na USB-C kabel, trije nastavki za sesanje različnih površin in lepa vrečka za hrambo sesalnika.

0037332_rocni-akumulatorski-mini-sesalnik-c1-capsule-baseus
0037333_rocni-akumulatorski-mini-sesalnik-c1-capsule-baseus

S sinom sva sesalnik preiskusila na več načinov, posledično pa ugotovila, na katerih področjih dosega stoprocentno učinkovitost in kje ne. Pri sesanju papirčkov, velikih kosmov prahu, kristalov razbitega stekla ali sladkorja in živalskih dlak, se sesalec odreže popolnoma funkcionalno in nimam pripomb.  Njegovo uporabo upočasni sesanje finega peska, začimb ali moke. Zaradi drobih delcev se zrna lahko zagozdijo v filter, s tem pa sesalec izgubi moč. Naprava je, kljub temu, izredno praktična, tako za uporabo doma, kot tudi na potovanjih. Krasen je za sesanje drobtin čipsa v vašem avtomobilu, saj se pri čiščenju ni potrebno truditi vlečenjem dolge cevi hišnega sesalca po celotnem avtomobilu. Na potovanjih pa je vedno priporočljivo dodatno sesanje postelje v aprtmaju ali pa je morda potrebno sesanje dlak vaših hišnih ljubljenčkov. Z uporabo Baseusa vam sta vam prihranjena čas in trud. Za nas tehnike in serviserje pa dela  čudeže ob polnih mizah drobnih vijakov, ki jih z  “gozdarskimi prsti” težko zgrabite, jih preprosto posesate in nato pretresete v posodico za vijake.

Na spodnji video povezavi pa si lahko pogledate kratek test.

Tehnične podrobnosti:

  • Hitrost vrtenja: 45000rpm
  • Moč vakuumskega sesanja: 3800Pa
  • Moč sesalnika: 45W
  • Kapaciteta baterije: 13.32Wh
  • Čase uporabe: do 18 minut
  • Napajanje: USB tip-C ženski, 5V/1.5A
  • Čas polnjenja: cca. 3h
  • Dimenzije: 160 x 62 x 62 mm
  • Barva: črna

Z malo bolj inovativnim pristopom podjetja Baseus sesalnik lahko nastavimo kot izpihovalnik, saj vam motor zrak izpihuje na zadnji strani sesalnika. S takšno rabo lahko istočasno posesate reže svojega prenosnega računalnika in izpihate smeti na tipkovnici.  Sesalnik C1 ima mnogo koristnih aplikacij, kar pomeni, da je primeren za marsikoga in ga res toplo priporočam. Priznam in končujem ta članek z mislijo, da bom s tem sesalcem poskusil napihniti še blazino za na morje.

Članek napisal: Hardware-Samurai.
Uredila: Loredana Hana Vegelj

Scroll to Top