Objavljen: 23. 10. 2020

Lepo pozdravljeni!
Tokrat imamo za vas test majhne, ugodne zverinice za igračarje. V prejšnjem članku (lahko si ga preberete tu) smo predstavili malo bolj high end model, danes pa bomo predstavili bolj vstopno orožje za vse tiste, ki se podajate v spletno igranje iger. Predstavili vam bomo White Shark GALAHAD White (na voljo tudi črna različica).

Miška se ponaša s, sedaj vse bolj priljubljenim, HoneyComb dizajnom in ultra lahkostjo. Miška je nizke ovalne in podolgovate oblike, kar je super, ker se prilega skoraj v vsako dlan. Ponaša se tudi z nastavljivo RGB osvetlitvijo. Kar se tiče odzivnosti in čistosti gibanja, pa sem zelo zadovoljen, saj ni velikih razlik med premikom in ustavljanjem kurzorja. Tako so gibi zelo natančni (seveda le če igrate na kvalitetni podlogi za miške). Pogrešam le gumirano plastiko na gumbih, velika želja, ki  žal ni mišljena za vstopni model. Miškina podlaga je tudi super. Po podlagi drsi gladko, brez zatikanja. Poleg lepe (subjektivno) in čiste oblike, pa miška pride z lahkim pletenim kablom, ki smo ga pri prejšnji miški zelo pogrešali. Kabel ne ovira hitrega igranja iger in se ga skorajda ne čuti, ko izvajate dolge gibe po podlogi.

GALAHAD prav tako pride s svojo programsko opremo.

Pri programski opremi lahko izbirate med Office mode in Game mode. Office mode spremeni RGB v naravno barvo in zmanjša DPI in Report Rate. Game mode pa vključi celoten spekter RGB-ja in postavi nastavitev DPI na sredinsko vrednost 3200, Report Rate pa na 1000HZ. Omogoči tudi nastavitev gumbov za operacije, ki jih želite. Če pa vklopite Advanced nastavitve, pa se modea prepišeta s parametri, ki jih vpišete vi, RGB  pa ostaja nespremenjen. V Advanced zavihku lahko poljubno menjate hitrost kazalca, s kakšno hitrostjo  zazna dvojni klik in  kako hitro zaznava vrtenje sredinskega kolesca. Sami lahko določite vrednosti DPI – jev, ki pa jih lahko nastavite samo z drsnikom. Poleg tega pa si lahko za vsak DPI nastavite svojo barvo, ki bo vidna, če pod zavihkom Light vključite DPI mode. V zavihku Light pa imate osnovne nastavitve RGB-ja, nekaj opcij hitrosti premikanja, in pa uporabo celotnega RGB – ja ali ne. Zavihek Macro pa, kot že beseda Macro pove, omogoči ustvarjanje skriptnih zapisov, ki jih želite uporabljati (npr.: pritisk določene tipke ali komandi poziv…). Za konec pa se program ponaša še s Save in Load Profile funkcijo, ki omogoča, da lahko vaše nastavitve shranite v datoteko, katero lahko hitro prenesete, ali pa pošljete prijatelju, da preizkusi vaše nastavitve.

Pregled ponudbe in opis miške lahko preverite tukaj. Cena pa se giblje okoli 20€

Še enkrat hvala Podjetju Tech Trade d.o.o. Trzin, ki nam pošilja produkte za revizijo in priskoči na pomoč z  veliko izbiro produktov.

Za konec prilagamo še celovečerni posnetek igranja z  miško.

Rešitev napisal Hardware-Samurai.
Uredil: Razergamer165

Scroll to Top