Objavljen: 10. 08. 2019

Samsungov dogodek Unpacked ni bil samo v znamenju pametnih telefonov. Podjetje je dogodek uporabilo za predstavitev Samsung Galaxy Book S, za katerega podjetje trdi da je “mobilna naprava, izdelana za uporabnike, ki potrebujejo visoko zmogljivost, vendar ne želijo, da jih omejuje prevelika dimenzija in lastnosti tradicionalnih prenosnikov”. Seveda govorimo o enem izmed novih prenosnikov, kateri uporabljajo Qualcomm Snapdragon 8cx za poganjanje Windows 10 – dosedaj znani kot mobilni PC ali vedno povezan PC dizajn.

Če začnemo z osnovami, Samsung Galaxy Book S je 13,3” FHD prenosnik z zaslonom na dotik, kateri poganja Windows 10 Home ali Pro. V prenosniku se nahaja Qualcomm Snapdragon 8cx, 7nm 64-bit 8-jedrni procesor (Max. 2,84 GHz + 1,8GHz) zasnovan za uporabo v PC-jih. Procesor spremlja 8GB LPDDR4X RAM pomnilnika in 256 ali 512GB pomnilnika za shranjevanje, skupaj z režo za microSD pomnilniško kartico (do 1TB kapacitete). Poleg dual-band ac Wi-Fi z MU-MIMO in Bluetooth 5.0 ima naprava tudi LTE Cat.18 povezljivost z uporabo Nano SIM kartice.

Samsung je proizvedel napravo, katera je združila Qualcomm in Microsoft tehnologijo, rezultat tega pa je Galaxy Book S, kateri ima številne atraktivne lastnosti za tako prenosno rešitev. Fizične dimenzije in vzdržljivost baterije sta dve lastnosti na kateri ima ta tehnologija pozitiven vpliv. Recimo, dimenzije prenosnika so 305.2 x 203.2 x 6.2 – 11.8mm, težak pa je manj kot kilogram (0.96kg). Vgrajena baterija velikosti 42Wh je sposobna 23 ur lokalnega predvajanja video posnetkov (brez vklopljenega Wi-Fi ali mobilnih podatkov), pri prednastavljeni svetlosti zaslona in glasnosti. Priključki so omejeni na ne USB tip-C na levi in en na desni strani ter microSD in reža za SIM kartico na levi.

Še druge lastnosti Samsung Galaxy Book S prenosnika, vredne omembe so: Windows Hello prijava z uporabo prstnega odtisa, 720p kamera, stereo AKG zvočniki z Dolby Atmos, senzor svetlobe (uravnavanje svetlosti tipkovnice) in enostavna povezava z Galaxy Note 10 preko Microsoftove Your Phone aplikacije. Več o Windows 10 in novi Samsung napravi lahko preberete na Windows Experience blog.

Samsung Galaxy Book S bo na voljo v dveh barvah – rose blush in mountain grey. Cena se bo pričela pri 999$, prodaja pa se bo pričela v septembru.

Spisal in uredil: Razergamer165

Scroll to Top