Objavljen: 10. 09. 2018

V kombinaciji s konkretno manjšo zarezo na vrhu zaslona, je novi OnePlus 6T slišati impresivno

Trenutni paradni konj podjetja OnePlus - OnePlus 6T

Podjetje OnePlus je potrdilo, da bo imel njihov naslednji pametni telefon OnePlus 6T, v zaslon vgrajen čitalec prstnih odtisov. Podjetje je, po besedah CNET-a, svojo implementacijo te tehnologije poimenovalo “Screen Unlock”. Ker telefon večkrat v dnevu odklenemo, “Screen Unlock” zmanjša število potrebnih korakov, do odklenjenega telefona. Poleg te funkcije, bo imel telefon tudi druge načine odklepa, kot npr. Face Unlock, s čimer bo imel vsak uporabnik več možnosti za odklep zaslona, z možnostjo izbire tiste, ki mu najbolj odgovarja.

Prejšnji teden je v javnost pricurljala slika pakiranja, ki je že skoraj potrdila to funkcijo. Prav tako je iz slike pakiranja razvidna podobnost OnePlus 6T pametnemu telefonu Oppo F9, kar pomeni drastično zmanjšanje zareze v primerjavi z OnePlus 6. Prav tako pa še vedno vztrajajo govorice, da bo T-Mobile prodajal OnePlus 6T v ZDA, kar bi bil prvi večji dogovor, z enim večjih ponudnikov telefonskih storitev v ZDA.

Geslo pod katerim se bo novi telefon tržil je očitno »unlock the speed«. Za uspešno avtentikacijo prstnega odtisa, se zaslon osvetli na predelu, kamor položimo svoj prst in nato telefon prstni odtis prebere izpod zaslona. To je razlog, da je ta tehnologija mogoča le pri OLED zaslonih, saj so LCD zasloni predebeli. Dodatek vseh potrebnih komponent za delovanje čitalca prstnih odtisov pod zaslonom pa bo poskrbel, da bo OnePlus 6T 0,45mm debelejši kot njegov predhodnik, če gre verjeti navedbam CNET.

Telefon, na katerega naj bi 6T spominjal - Oppo F9

Letos smo že videli tehnologijo čitalca prstnih odtisov v zaslonu na drugih pametnih telefonih od podjetij kot je Vivo, s svojim pametnim telefonom X21. Ena izmed slabosti, v primerjavi s čitalcem prstnih odtisov kot ga najdemo na Samsungu, Google Pixel ali OnePlus 6 (OnePlus je potrdil da bodo čitalec na hrbtni strani telefona odstranili ravno zaradi tehnologije Screen Unlock), je hitrost. Če vam je hitrost odklepa pomembna, vam bo še vedno ostala tehnologija Face Unlock.

Sestavil in napisal: Razergamer165

Scroll to Top