Objavljen: 13. 09. 2018

Dell EMC je uvedel novo linijo visoko zmogljivih strežnikov, imenovanih PowerEdge MX, ki naj bi bila podprta s široko paleto tradicionalnih in nastajajočih delovnih obremenitev podatkovnega centra, kot je umetna inteligenca.

PowerEdge MX ponuja prvo modularno arhitekturo infrastrukture, ki je zasnovana tako, da se enostavno prilagaja bodočim tehnologijam in ponuja “razčlenitev strežnika” na strežniške podsisteme. To pomeni, da lahko stranke prilagajajo konfiguracije svojim potrebam iz skupnih zbirk razčlenjenih virov, ki jih je mogoče po potrebi spremeniti. Če podjetje potrebuje več ali manj izračune, lahko strežnik ta vir reproducira hitro, da se s tem izognemo prevelikemu povpraševanju in porabi sredstev.

To se naredi s pomočjo “virovnih blokov” strežnikov in shranjevanja, ki se povezujejo z infrastrukturo preko pametne I/O mreže in jih upravljajo računsko definirani računalniki. PowerEdge MX je zasnovan za programsko definiran podatkovni center, ki lahko podpira kombinacijo gostega virtualiziranja, programsko določenega pomnilnika, programsko opredeljenega omrežja, umetne inteligence in velikih podatkovnih projektov.

“PowerEdge MX omogoča modularni pristop, ki omogoča fleksibilno gradnjo in združevanje računskih, shranjevalnih in mrežnih povezav, zato organizacije lahko svoje IT spremenijo na način, ki optimizira vire in nudi zaščito naložb za prihodnje generacije tehnološkega napredka,” je povedal Ashley Gorakhpurwalla, predsednik in generalni direktor, Dell EMC strežnik in infrastrukturni sistemi v izjavi.

Dell pa trdi, da je PowerEdge MX s svojo kinetično infrastrukturo v prihodnosti zaščiten za več generacij prihodnjih tehnoloških izpustov, kot so procesorske tehnologije, nove vrste pomnilnika in nove inovacije za povezljivost, ne da bi jih zastali, ko ga namestite.

Odsotnost “mid-plane” omogoča neposreden izračun povezav I / O modulov, kar omogoča prihodnje nadgradnje tehnologije, ne da bi pri tem motili delovanje odjemalcev. To bo omogočilo podporo do pomnilniško osredotočenih naprav, kot so pomnilnik razrednega shranjevanja, grafični procesorji in FPGA (Field Programable Gate Arrey).

PowerEdge MX je v obliki PowerEdge MX7000, PowerEdge MX740c in MX840c preračunski modul ali MX5016s shranjevalni modul in PowerEdge MX Ethernet(mrežni) in Fibre(optični) Channel priklopni moduli.

Dell EMC PowerEdge MX bo na voljo po vsem svetu od 12. septembra.

Scroll to Top