Objavljen: 14. 02. 2021

Lepo pozdravljeni!
Spet smo z vami po dolgem času. Izostanek od pisanja na žalost lahko pripišemo “teti roni” ter šolanju od doma, saj z vsemi dodatnimi obveznostmi ostane manj časa za testiranje nove opreme. Danes vam bomo predstavili igralni plošček White Shark ARMAGEDDON. Plošček je primeren za priklop na konzole PS3, PS4 in PC ali prenosnik.

Vsaka rešitev, ki jo skrbno pripravimo za vas, se začne z raziskavo. Med brskanjem po spletu ter pogovoru z drugimi igračarji sem prišel do ugotovitve, da so original kontrolerji precej dragi. Testiranje opreme nam je ponovno omogočilo  podjetje Tech Trade d.o.o. Trzin.  Prvi priklop ploščka je precej enostaven, saj zahteva zgolj povezavo s priloženim, ali vašim, kablom v PS napravo, da se sinhronizira indeluj e brezžično kot vsak PS plošček.

Pri tem modelu mi je všeč, da so kraki malenkost daljši, ter da je razmak med njimi večji. Nudijo boljši oprijem in manj stresa na začetku zapestja. Pri tem pomaga tudi stranska nedrseča plastika, ki omogoča boljši oprijem prstov. Kljub temu bi bilo mnogo bolje, če bi bila prevleka gumirana. Prav tako sem bil precej zadovoljen z analognimi smernimi palčkami. Sta dovolj odzivni in brez opaznega drsenja, tudi pri dolgotrajnem držanju v isto smer.  Zgornji levi smerni gumb je bil za moje igranje super, saj je ob pritisku malo trši in posledično bolj natančen ob hitrejšem igranju. Po drugi strani pa so bili desni gumbi, za moj okus, pretrdi, ampak za solidno igro Tekkena ali Mortal Combata so bili še vedno dovolj dobri.  Zmotili pa so me simboli na gumbih. Za uporabnika, ki se pri igranju zanaša na vizualne komponente ekrana ter oznake na kontrolerju, bodo drugačni simboli lahko moteči. Za tiste, ki kontroler uporabljamo z mišičnim spominom, pa drugačni simboli ne predstavljajo težave. Prav tako sem preskusil tudi slušalke in EXT porte, ki so delovali brez problemov. Moteč pa je bil tudi touch pad, ki je manj natančen od originalnega. Pisanje je bilo posledično težje, kljub temu, da je svojo nalogo opravil. Kontroler sva z RazerGamerjem preizkusila tudi v najini seriji Pokemon Nuzlock, ki jo boste lahko na našem Youtube kanalu  DTR Gaming  spremljali kmalu. Za igranje serije sem si nastavil igralni plošček, ki ga lahko kupite v spletni trgovini podjetja Tech Trade (direktna povezava tu), po okvirni ceni štiridesetih evrov. 

Kot vedno: hvala podjetju Tech Trade d.o.o. za možnost testiranja novih izdelkov ,in pa hvala vsem, ki ste nam v preteklem letu pomagali. Počasi, a gotovo, se uresničuje glavni namen društva, v katerem pomagamo družinam ter posameznikom, ki so pomoči najbolj potrebni. 

Za pomoč, opremo ali kontakt nekoga, ki potrebuje računalnik, pa nam pišite na info@dtr.si

Članek napisal Hardware-Samurai

Scroll to Top