Objavljen: 29. 08. 2020

Lepo pozdravljeni.
Danes imamo za vas malo drugačno rešitev kot ponavadi. Kot veste, se bliža šola, kar pomeni, da je nova računalniška oprema marsikomu nujno potreba za uspešno opravljanje šolskih obveznosti. V podjetju Tech Trade d.o.o. Trzin so nam prijazno omogočili testiranje opreme, ki jo uvažajo.  Prosili so nas, da vam prestavimo tri komplete opreme, s katero boste to šolsko leto lahko opremili otrokov računalnik. Naša predstavitev pa seveda ni namenjena zgolj šolarjem, temveč tudi vsem tistim, ki ste že davno zapustili šolske klopi, pa kljub temu potrebujete nasvet ob nakupu.

Najprej vam bomo predstavili osnovni komplet SBOX in White Shark RHYTHMUS zvočnikov. Izbrali in testirali smo sledeče izdelke:

  • Tipkovnica SBOX K-14, ki je osnovna tipkovnica z USB priklopom in celotnim spektrom tipk
  • Miška SBOX M-958, klasična miška z 1000 DPI in zelo udobno teksturo za prijem
  • Zvočnik White Shark RHYTHMUS

Tipkovnica je klasična, kar pomeni, da ima membransko tipko in tipke srednje višine. Za večino uporabnikov je to  najudobnejša izbira.  Miška je klasična s priklopom na USB, in se ponaša s kar dobrim odzivom. Zvočniki pa kljub temu, da se napajajo preko USB-ja, oddajajo zelo lep zvok. Jim pa malo zmanjka na oddelku BASS-ov. Danes je komplet seveda testiral moj sin, ki se vam je želel predstaviti kot “Hardware-ninja”. Pravi namreč, da če je lahko ati samuraj, potem je on ninja. Ker se s prihodnjim tednom tudi on vrača v šolske klopi, ocena prihaja iz prve roke. Ocenjujeva, da se osnovni komplet obnese zelo lepo, sin pa pravi, da mu nič ne manjka, razen kančka RGB-ja. S pisanjem ni imel težav, z malce igranja računalniških iger pa tudi ne. 

Celotno ponudbo SBOX izdelkov pa lahko preverite tukaj.

Zvočniki RHYTHMUS
Tipkovnica K-14
Miška M-958
Celotna postavitev z SBOX opremo

Za drugi del oziroma srednji razred, smo se odločili, da preizkusimo vstopno igračarsko znamko White Shark. Tu smo izbrali sledeče izdelke:

Znamka White Shark ima zelo veliko ponudbo izdelkov, zato smo izbrali malo višji cenovni razred, z namenom prikaza  tranzicije med membransko tipkovnico in mehansko. Tipkovnica LEGIONNAIRE se ponaša z lepim brušenim metalnim videzom, RGB osvetljavo in pa mehanskimi Outemu modrimi stikali. Odzivnost tipkovnice je za ta razred zelo prijetna in hitra, prav tako tipkanje. RGB tipke dodajo lep ambient tipkovnici, kar se posebo lepo izrazi  v temnem prostoru. Miška SHAKA ZULU  pripada začetni seriji gaming mišk in se ponaša s solidno izdelavo ter težo, kar pomeni, da ni le dobra za igranje igric, temveč tudi za grafične aplikacije ( Photoshop, SolidWorks,…).
Za miško obstaja tudi programska oprema, ki se nahaja na proizvajalčevi strani (tukaj).
Slušalke CARACAL so zelo lepe in prijetne na otip. K temu pripomore zelo debela pena slušalk ter obroč, ki ne stiska premočno. Ponašajo se z lepo rdečo osvetlitvijo, ki se napaja preko USB-ja. Poleg tega pa so, zaradi priloženega adapterja, kompatibilne s PS4 konzolo. Opremo je za vas ponovno testiral moj sin, ki pravi, da je tipkovnica preprosto ”WaW”. Meni, da je izredno lepa, ker se sveti in ker ima metalni dizajn.  Ugotovil je, da pri hitrem pisanju pritisne manj dodatnih tipk, to pa je ravno tista razlika med membransko in pa mehansko tipkovnico. Miška mu je bila sprva malo nerodna, ker je težja, ampak se je teže po nekaj minutah uporabe privadil in kmalu ni več predstavljala težave pri igranju igric. Slušalke pa so mu, kljub njihovi velikosti, udobno počivale na  majhni glavi in ga niso dodatno obremenile. Prav tako je zvok za ta cenovni razred odličen. Kar pa sem testiral sam – tipkovnica se lepo prilega tudi večjim prstom in je dovolj odzivna za slepo tipkanje ter igranje hitrejših iger. Miška je težja, kar pomeni, da imate pri počasnem gibanju v programih za risanje ali obdelovanje manjšo možnost za napako ali pobeg kurzorja. Pri hitrejših igrah pa ta dodatna teža pomaga ustavljati miško, kar pomeni, da si uporabnik pri visokem DPI-ju pridobi nekaj  stotink za strele. Slušalke imajo zelo udobno namestitev in kljub velikosti ob daljšem nošenju ne predstavlajo dodatne obremenitve ali motnje.   

Vso White Shark ponudbo pa lahko vidite tukaj.

Slušalke CARACAL
Tipkovnica LEGIONNAIRE
Miška SHAKA ZULU
Tester pred začetkom akcije WHITE SHARK opreme

Za konec pa smo si izbrali tekmovalno (“competitive”) gaming opremo znamke eShark. Izbrali smo si boljše modele, ki jih znamka ponuja:

Tipkovnica KODACHI je krajša, brez numeričnega dela (tenkeyless dizajn), in je veliko težja od klasičnih tipkovnic. Dotatna teža onemogoča zdrse in premike med uporabo. Pohvali se lahko z linearnimi Outemu rdečimi stikali in prilagodljivo RGB osvetlitvijo. Za tipkovnico obstaja programska oprema, ki tipkovnici prinaša veliko dodatnih možnosti, primernih načinu uporabe kakršno želite. Miška AIKUCHI ima lepo ergonomsko obliko za desničarje, nedrseč premaz na gumbih za zelo dober oprijem in pa seveda, kot se spodobi, ravno tako kot tipkovnica, nastavljivo RGB osvetlitev. Za miško pa prav tako obstaja namenska programska oprema, ki miški še dodatno poveča zmožnosti. Programsko opremo, tako za tipkovnico, kot tudi za miško, najdete na proizvajalčevi spletni strani (tukaj). Slušalke TAIKO pa so nekaj posebnega. Zelo so prilagodljive, saj  imajo lepo kombinacijo priklopa. Uporabniku omogočajo možnost priklopa preko 4-pinskega 3,5mm vmesnika, dvakrat 3-pinskega 3,5mm vmesnika ali pa preko USB-ja. To vam omogoča elegantno izbiro načina preklopa glede na  tip vašega računalnika ali željenega načina uporabe slušalk. Naš mali tester je bil z linijo eShark zelo zadovoljen, ker mu je bila v pomoč pri dosegu zmage v igri. Najbolj ga je navdušil nastavljivi RGB na tipkovnici, še posebno funkcija Shadow disapear, ki ob pritisku gumba zatemni LED na pritisnjeni tipki, in se nato počasi prižge nazaj. Kot sem že omenil, s pomočjo optimizacije miške in tipkovnice ter pravilno nastavljenimi MACRO-ti je bilo mojemu sinu veliko lažje ob igranju igric. Sam pa sem se moral sprva navaditi tipk, ker so malo bolj skupaj in ker nimajo numeričnega dela. Sprva sem imel težave, po nekaj igrah pa se je stanje izboljšalo. Po tem, ko smo v igro vpeljali še MACRO-te, pa so igre, ki jih igram, prišle na veliko boljši nivo. Malo bolj resnim gamerjem priporočam vsaj test opreme, ki je za ta trg zelo ugodna.
 
Vso ponudbo eShark lahko dobite tukaj.
Miška AIKUCHI
Tipkovnica KODACHI
Slušalke Taiko
eShark konfiguracija pred začetkom igranja

Za vas smo testirali kar precej opreme in verjamemo, da bo vsak našel nekaj zase ali pa za vaše pridne šolarje. Omenili bi še nekaj dodatnih kosov opreme, ki vam jih priporočamo, da bo vaša izkušnja še boljša ter maksimalno koristnost periferije. 

Priporočamo še:

Spletna kamera CYCLOPS
Podloga White Shark
Podloga KRUTA
Počivalnik YUGAKE

Še enkrat se iskremo zahvaljujemo podjetju Tech Trade d.o.o. Trzin za priložnost, da smo lahko preizkusili velik asortiman artiklov. Celotno ponudbo podjetja lahko najdete tukaj.

Članek napisal: Hardware-Samurai (twitch.tv/screeya)
Članek uredil: Razergamer165 (twitch.tv/razergamer165)

Za vsa vprašanja lahko pišete na razergamer165@dtr.si ali hardware-samurai@dtr.si

Scroll to Top