Objavljen: 11. 08. 2019

Intel pripravlja svoj prvi z Intel Xeon procesorjem poganjani NUC s kodnim imenom Quartz Canyon. Pri Fanless Tech so opazili promocijske diapozitive za t. i. Intel NUC Workstation Kit v PDF datoteki objavljeni na ruski spletni strani. Na kratko, to bo prvi NUC katerega bo poganjal Xeon procesor, na izbiro pa bo s procesorjem Intel Xeon E in Intel Core i7 vPro devete generacije z do 8 jedri, podporo za visoko zmogljivo PCIe x16 diskretno grafično kartico, prav tako pa bo vključeval 500W napajalnik.

Intel Quartz Canyon NUC

Glede na Intelove načrte bodo novi Quartz Canyon NUC sistemi ciljali na trg nižje cenovnih delovnih postaj. To pomeni organizacije in uporabnike, kateri delajo na področju ustvarjanja vsebin, CAD/proizvodnje in finančnih storitev.

Poleg izbire zmogljivih procesorjev in pa karakteristik ‘v kompaktni velikosti katera lahko spremeni področje’, bodo NUC workstation kiti vsebovali naslednje visoko zmogljive funkcionalnosti:

  • Podpora visoko zmogljive grafične kartice
  • Dva Thunderbolt, dva Ethernet vmesnika, podpora za Optane in ECC RAM pomnilnike
  • 4Gbps Intel Wi-Fi 6 AX200
  • Brezkompromisna zmogljivost in možnost konfiguracije

Pri Faneless Tech so opazili, da bodo Quartz Canyon NUC v podobnem ohišju kot potrošniško usmerjeni Ghost Canyon NUC sistemi predstavljeni lansko leto. Dodajajo, da bodo Quartz Canyon aktivno hlajeni, vendar pa bodo na voljo tudi različice s pasivnim hlajenjem. Kot lahko vidite na seznamu višje, bodo Quartz Canyon NUC sistemi ponujali dva Thunderbolt in dva Ethernet vmesnika, 2.4Gbps Intel Wi-Fi 6 AX200 brezžično kartico ter podporo za Optane in ECC DDR4 pomnilnik.

V času pisanja je imel Intel 23 Xeon E procesorjev. Trenutno je najbolj zmogljiv s 8C/16T z osnovno/boost hitrostjo 3.7/5GHz in TDP-jem 95W. Vendar pa ni še nobenih uradnih informacij kateri (do 8 jedr) Xeon in Core i7 vPro procesorji bodo na voljo v Quart Canyon kompletih.

Prav tako lahko trenutno le ugibamo o ceni in datumu prodaje.

Spisal in uredil: Razergamer165

Scroll to Top