Objavljen: 02. 10. 2018

Očitno je ponovno v javnost pricurljala nova informacije medtem, ko čakamo na izdajo Intel Core 9000 serije procesorjev (Coffee Lake Refresh) višjega cenovnega razreda. Septembra je prodajalec v Singapurju  »izdal« cene za kvartet 9000 serije procesorjev med katerimi je bil vključen Intel Core i9-9900K (8 jedr/ 16 niti) za ceno SGD666 (približno 370£/480$). Ta cena je bila dovolj dober indikator končne cene, saj je Amazon US ustvaril stran za izdelek Intel Core i9-9900K, katera vsebuje ceno, osnovne specifikacije in slike.

Prvi, ki je to očitno opazil je bil Twitter uporabnik z imenom Momomo_us. Na njegovi sliki lahko opazite pakiranje procesorja, prav tako pa še ključne specifikacije in pa vedno pomembno ceno. Verjetno pa največje presenečenje na posnetku zaslona niso specifikacije ali cena, temveč nov način pakiranja. To barvno, deloma prozorno 12 stransko pakiranje definitivno pade v oči, vendar pa bi znalo biti problematično za prodajalce, ki imajo te izdelke na policah, kot je npr. Nova in podobni. Seveda so se nekateri komentarji nanašali na vprašanje, zakaj ni pakiranje za ta izdelek 8 ali 16 stransko telo – namigovanja, da bi lahko procesorji z različnim številom jeder imeli edinstvena pakiranja (če bi bilo glede na fizična jedra, potem bi moral dvojedrni procesor priti v 2D pakiranju).

Kot je v javnost pricurljalo že z prejšnjimi informacijami naj bi imel procesor naslednje ključne lastnosti:

  • 14nm++ proces
  • 8 jeder / 16 niti
  • 16MB predpomnilnika
  • Privarjene termalne materiale
  • Turbo frekvenco do 5GHz
  • Možnost »navitja«

Intelov nov višje cenovni procesor za PC navdušence, in njegovo pakiranje je vidno kot odgovor na AMD-jevo pakiranje Ryzen in Threadripper procesorjev. Čeprav lahko vidimo da novi 8 jedrni/16 nitni procesor stane 582,50$ pa ni vidna ne zaloga niti predviden datum začetka prodaje.

Sestavil in napisal: Razergamer165

Scroll to Top