Objavljen: 28. 05. 2020

V današnji seriji predstavitev vam bom predstavil napajalni adapter podjetja Delock, namenjenega uporabi z Apple 61W ali 87W napajalnikom za prenosnike. Napajalni adapter je priskrbelo podjetje Tech Trade d.o.o. Trzin (za dostop do ponudbe podjetja kliknite tu), za kar se jim iskreno zahvaljujem. Adapter ima en USB tip-C Power Delivery priključek, ki omogoča 45W izhodne moči in je združljiv z vsemi napravami, ki podpirajo Power Delivery standard. V praksi so to vsi novejši telefoni z USB tip-C priključkom, torej vsi novejši prenosniki, ki se napajajo preko tip-C priključka in pa tudi prenosna konzola Nintendo Switch. Poleg tega pa ima napajalni adapter Delock še tri (!) USB tip-A napajalne priključke. En izmed trojice podpira tehnologijo Qualcomm Quick Charge 3.0, kar omogoča hitrejše polnjenje naprav, ki to podpirajo.

Sedaj pa k predstavitvi. Napajalni adapter pride v standardni embalaži podjetja, ki je iz močnejšega kartona, kar poskrbi, da ne pride do poškodb adapterja med transportom.

V notranjosti embalaže se nahajata adapter in navodila za uporabo proizvajalca (adapter priključite na napajalnik Apple in zadeva deluje).

Adapter je iz bele plastike, ki ima občutek kvalitetne izdelave na nivoju Apple napajalnika, z njim si deli tudi izgled (deluje kot pomanjšana različica njihovega napajalnika). Na notranji strani ima nameščeno nedrsečo gumo, ki poskrbi, da se po namestitvi napajalni adapter ne premika, zato je možnost poškodbe  USB tip-C vmesnika adapterja ali napajalnika manjša. Sama namestitev je malo težja ravno zaradi te gume, vendar pa vam že to omogoči občutek varnosti po namestitvi.

Pogled s sprednje strani
Pogled z zadnje strani
Pogled od strani (velika in pomanjšana različica)

Na adapter lahko istočasno priključite več naprav, kar sem storil tudi jaz. Kot je razvidno na sliki se hkrati polni tako telefon kot tudi prenosnik. Omejitev adapterja je edino ta, da se prenosnik hkrati polni z največ 45W (omenjeno že višje v predstavitvi) in ob sočasni uporabi Power Delivery priključka ter Quick Charge priključka je izhodna napetost Quick Charge priključka le 5V.

Kako je z združjivostjo adapterja in najnovejšega Apple 96W napajalnika (za njihovega MackBook Pro 16”) nisem uspel preizkusiti, prav tako proizvajalec zagotavlja delovanje le z 61W in 87W.
Nad napajalnim adapterjem sem bil pozitivno presenečen, saj je bil dobre kvalitete, deloval je odlično (čeprav 45W za prenosnik pomeni počasnejše polnjenje), kompaktna oblika pa bo definitivno poskrbela, da bo šel adapter z mano, kadarkoli bom kam šel. 

Predstavitev spisal in uredil: RazerGamer165

Scroll to Top