Objavljen: 16. 07. 2019

V letu 2018 je AMD začel s ponudbo zastonj »zagonskih« kompletov za tiste kupce Ryzen 2000  serije procesorjev, ki so imeli težave pri posodobitvi sistema za zagon. Sedaj Guru3D poroča, da je AMD ponovno obudil program za stranke z Ryzen 3000 serijo procesorjev.

Primer scenarija v katerem morda potrebujete AMD »zagonski« komplet:

  • Ste lastnik matične plošče prejšnje generacije kot je npr. AMD 400 serija matičnih plošč (X470/B450)
  • BIOS matične plošče ni posodobljen (BIOS posodobitev julija 2019 je omogočila podporo Ryzen 3000 serije)
  • Ste že prodali svoj Ryzen procesor prejšnje generacije in kupili nov procesor Ryzen 3000 serije

Kot je AMD napisal v svojem PA-100 podpornem forumu, je najbolje uporabiti AMD procesor prejšnje generacije za izvedbo BIOS posodobitve, s čimer omogočite podporo za nove procesorje, nove funkcije in boljše delovanje – preden ga prodate.

AMD ponuja zastonj »zagonski« komplet kot zadnjo možnost za pomoč strankam. Predno poskusite dobiti »zagonski« komplet, AMD priporoča eno izmed teh možnosti:

  • Kontaktirajte prodajalca matične plošče za BIOS nadgradnjo
  • Poskusite vložiti RMA zahtevek za zamenjavo matične plošče s strani proizvajalca s prošnjo za pridobitev kompatibilne matične plošče
  • Nekatere matične plošče podpirajo ‘USB BIOS Flashback’ kar omogoča posodobitev BIOS-a iz USB ključka – brez potrebe po nameščenem procesorju
AMD Athlon

Če nič od tega ni možno, potem zaprosite za zastonj ‘kratkotrajni najem procesorskega zagonskega kompleta’. Ko izpolnite RMA obrazec na AMD-jevi strani in pripnete fotografijo računa vašega Ryzen 3000 procesorja in matične plošče serije 400 z AM4 podnožjem, skupaj s fotografijo na kateri je jasno viden model in unikatna serijska številka lahko zaprosite za »zagonski« komplet.

Ko bo vaša prošnja odobrena, vam bo AMD poslal Athlon 200GE procesor in termalno rešitev z vnaprej plačano povratno poštnino. Procesor morate vrniti v roku 10 delovnih dni. Vendar pa AMD pravi, da ni potrebno vrniti termalne rešitve.

Spisal in uredil: Razergamer165

Scroll to Top