Objavljen: 30. 09. 2018

Specialist za omrežja, shrambo in nadzor Synology je izdal nov vstopni NAS model. Novi DiskStation DS119j spada v zelo popularno skupino NAS naprav, ki so cenovno ugodne, kompaktne ter energijsko učinkovite. Prav tako pa je po mnenju  podjetja NAS z enim diskom zasnovan, kot idealni prvi NAS za vsakogar.

Synology DiskStation DS119j na sliki zgoraj, je kompakten in s svojim izgledom ne izstopa preveč, kar pomeni da ne bo moteč faktor v vašem domu, oziroma omogoča da se ga enostavno pospravi izpred oči. Prav tako naj bi bila naprava »glasna kot šepetanje«, zaradi dizajna, ki zmanjšuje hrup. Poleg tega, pa naprava ne bo imela prevelikega učinka na vaš električni račun, saj ima porabo 5,01W v načinu hibernacije trdega diska in pa 10,04W ob polni obremenjenosti. Synology porabo primerja s povprečnim prenosnikom, ki ob obremenjenosti porabi 45W.

Synology vam ponuja intuitivno izkušnjo z upravljanjem vaših datotek preko njihove QickConnect programske opreme. Trdijo, da bo dostop enostaven vendar varen, prav tako pa boste lahko enostavno delili in sinhronizirali vaše datoteke med vašimi napravami z uporabo Synology-jevega Cloud Station Suite. DS119j lahko uporabljate kot domači strežnik za multimedijo, njegovo funkcionalnost pa lahko izkoristite tudi na telefonskih napravah preko Synology aplikacij (Android in iOS) za hiter in varen dostop do vašega DiskStationa in nanj shranjenih datotek ne glede na to kje se nahajate.

DS119j poganja DiskStation Manager OS (na kratko DSM), ki ponuja številne funkcije kot so: Desktop Backup, Surveillance Station, File management and sharing services, security, multimedia settings.

Naprava ima mere: 166 x 71 x 224 mm

Po besedah podjetja, naj bi bil novi DiskStation DS119j opazno hitrejši od njegovega predhodnika DS115j (primerjava specifikacij). Novi model naj bi imel višjo zmogljivost (hitrost zaporednega zapisovanja in branja višjo kot 108MB/s), še posebej ko pride do kriptiranih datotek, kjer je DS119j hitrejši do 200 procentov pri branju in do 400 procentov pri zapisovanju podatkov. Za tak dvig v zmogljivosti je glavni »krivec« novi 64-bit dvojedrni procesor s strojno ekripcijo.

Prodajna cena novega DiskStation DS119j naj bi bila okoli 86€ (brez DDV). Poleg tega pa boste potrebovali je 2.5 ali 3.5” trdi disk (NAS podpira velikosti do 14TB).

Sestavil in napisal: Razergamer165

Scroll to Top