Objavljen: 12. 04. 2019

Samsung bo v prodajo ponudil nov pametni telefon kateri ima ”slider” dizajn in pa trojno kamero s samodejno rotacijo. Dizajn novega Samsung Galaxy A80 ima zaslon z minimalnimi robovi, brez zareze ali izrezanih delov v zaslonu. Vendar to je samo ena izmed atraktivnih lastnosti tega pametnega telefona v srednjem cenovnem razredu.

Glede glavne atrakcije tega pametnega telefona, samodejno rotirajoča kamera in ”slider” dizajn je Samsung izjavil, da je navdih našel v ’Era of Live’, evoluciji iz ’Era of the Selfie’. Nato so pojasnili, da gre za trend kjer ljudje vedno več uporabljajo svoj pametni telefon za deljenje v živo – rotirajoča kamera pa pri tem pomaga.

Ko uporabite drsni sistem telefona se kamera samodejno obrne proti vam. V rotirajočem predelu A80 so tri leče: 48MP f/2.0 glavna kamera, 8MP f/2.2 širokokotna (123°) kamera in 3D globinska kamera. Strojni opremi kamer pa pomaga še napredno procesiranje in pa programska oprema, ki omogoča super stabilen video in optimizacijo scen (prepoznava 30 različnih tipov), poleg tega pa ponuja še več funkcij in efektov.

Komplement impresivnim kameram je tudi Samsungov ’New Infinity Display’. Zaslon z minimalnimi robovi se ponaša z AMOLED tehnologijo in diagonalo 6.7”. Prav tako ima čitalnik prstnih odtisov vgrajen v zaslon. Za ločljivost zaslona je Samsung izbral FHD+ ločljivost (bolj natančno ločljivost 1080×2400 pikslov). Za napravo z 6.7” zaslonom je z merami 165,2 x 76,5 x 9,3 mm zelo kompaktna. Ko smo ravno pri temi fizičnih karakteristik, Samsung pravi, da so gladke krivulje zasnovane z mislijo na lažje upravljanje s telefonom in pa da je telefon ob daljši uporabi udoben v roki.

V telefonu boste našli 8-jedrni (2.2GHz Dual + 1.8GHz Hexa) procesor, 8GB RAM pomnilnika in 128GB prostora za shranjevanje. Samsung je telefonu vgradil baterijo velikosti 3700mAh, ki podpira hitro polnjenje pri 25W. Na strani programske opreme pa ima telefon prednaložen Android 9 Pie in vključuje Bixby (priklic z gumbom ali glasom) za vaše udobje.

Samsung Galaxy A80 bo na voljo v Phantom črni, Angel zlati z roza odsevi in Ghost beli z modrimi odsevi. Na voljo bo od 29. maja, cena pa še ni bila razkrita.

Samsung pa bo v prodajo ponudil tudi Galaxy A70 s konvencionalni zarezo v obliki kaplje, kateri bo na voljo od 26. aprila. Tu si lahko pogledate infografiko, ki povzema tako A70 kot tudi A80 model.

Spisal in uredil: Razergamer165

Scroll to Top