>
Objavljen: 29. 07. 2018
Nikon razvija novo serijo Full-Frame brezzrcalnih fotoaparatov

Po letih govoric in ugibanj, je Nikon le potrdil, da razvijajo celoten nov sistem brezzrcalnih fotoaparatov, osredotočenih na Full-Frame slikovni senzor. Podjetje je izdalo malo podrobnosti, vendar pa sedaj vemo, da bo sistem uporabljal nov bajonet za objektive, kar pomeni da bo potreben nakup novih objektivov za uporabo tega sistema, čeprav bo na voljo adapter za trenutni nikonov F bajonet (vendar je še neznano ali bo to še vedno ponujalo preostale funkcije kot npr. samodejno ostrenje).

To bo Nikonova druga linija brezzrcalnih fotoaparatov po njihovi Nikon 1 seriji, ki je prišla v prodajo leta 2011 in je bila nedolgo nazaj prenehana. Pri Nikon 1 seriji je bil problem majhen 1” senzor in nekonvencialen nadzorni sistem, prav tako pa so imeli objektive s počasnim zoom-om, kar je pomenilo fotografiranje statičnih slik. Sicer je obstajal adapter za F bajonet, vendar pa je to pomenilo, da je zaradi majhnega senzorja šla obrezava slike v ekstreme in posledično so bili vsi širokokotni objektivi spremenjeni v telefoto objektive.

Nikon 1 sistem je bil mišljen kot poskus za vstop na trg brezzrcalnih fotoaparatov, brez da bi izgubil Nikonovo največjo prednost, njihov F bajonet in široko izbiro objektivov za ta bajonet. Problem pri vsem tem pa je, da ne moreš oblikovati konkurenčnega brezzrcalnega fotoaparata okoli starejšega bajoneta kot je Nikonov F bajonet. Ta objava predstavlja Nikonovo sprejetje ideje, da brezzrcalni fotoaparati predstavljajo prihodnost fotografije, čeprav bo podjetje še naprej razvijalo svoje zrcalnorefleksne fotoaparate.

Glede več informacij pa so pri Nikonu razkrili, da bo datum prodaje in pa cena razkrita na »kasnejši datum«. Nikon velikokrat razkrije razvoj novih višje cenovnih produktov z malo informacijami. Primer tega je bilo razkritje trenutnega.

Sestavil in napisal: Razergamer165

Scroll to Top