Objavljen: 10. 10. 2018

Google je v prodajo ponudil prvo napravo svoje Home linije, ki ima tudi zaslon. To pomeni, da lahko pri vgrajenemu Google Assistant uporabljate glasovne ukaze za pridobitev rezultatov na vgrajen zaslon pri uporabi Google – Search, Youtube, Google Photos ali številnih drugih.

Google Home Hub je zasnovan okoli 7 inčnega zaslona na dotik in zmore storiti vse, kar lahko stori klasičen pametni zvočnik kot je Google Home, vendar pa lahko rezultate dejanj še dodatno prikaže na zaslonu. Zaslon podpira še zvočnik s »čistim zvokom« in pa atraktivnim dizajnom, ki vsebuje s tkanino obložen podstavek in zaslon z zaobljenimi robovi. Google Home Hub je možno kupiti v barvha Chalk, Charchoal, Aqua in Sand.

Pred dnevi smo bili priča Facebookovi izdaji svojih Portal in Portal+ pametnih zvočnikov, pri katerih je bila v ospredje postavljena njihova AI kamera z zmožnostjo sledenja ljudem in možnostjo za video klice, Google pa je poudaril, da kamere niso vgradili, saj želijo, da se uporabnik počuti varnega ne glede na lokacijo namestitve njihovega izdelka. Prav tako je Google namestil senzor ambientne svetlobe, ki poskrbi da je svetlost zaslona ravno pravšnja glede na to ali je dan ali noč. Pravijo, da senzor samodejno zaznava in izenači več kot 16 milijonov kombinacij svetlobe in barv ter s tem poskrbi, da se vaše fotografije zlijejo z dekoracijo vašega doma.

Če preidemo k temi zvoka, pa naj bi bil vgrajeni zvočnik »full range« ter ponujal zmogljivost 80 dB SPL @ 1KHz, pri 1m. Za zvočne ukaze pa naj bi imela naprava 2 mikrofona.

Google Home Hub se poveže na vaše domače omrežje in na druge naprave preko 802.11b/g/n/ac (2.4GHz/5GHz pas) brezžične povezave. Prav tako pa podpira Bluetooth 5.0 standard. Kot del vašega domačega omrežja se od naprave pričakuje nadzor in upravljanje z napravami kot so Nest pametne naprave, termostati, varnostne kamere in produkti za osvetljevanje preko Home Hub.

Google Home Hub v prosti prodaji stane $149/£139 in pride v paketu z 6 mesečno naročnino na YouTube Premium. Na voljo je za prednaročila, odposlani pa bodo 22. oktobra.

Posodobljen Chromecast

Chromecast HDMI TV streaming dodatek je bil v prodajo prvič ponujen leta 2013. Včeraj pa je Google v prodajo ponudil nadgrajeno različico z novimi barvnimi možnostmi (chalk/charchoal) in pa s hitrejšim procesorjem. Bolj specifično naj bi po besedah Googla nova različica prinesla 15 procentno izboljšavo v zmogljivosti, kar pomaga pri streamingu pri 1080p 60 fps.

Kljub izboljšavam pa naj bi se Chromecast še vedno prodajal za ceno $35/£30, prav tako pa ga je že možno kupiti.

Sestavil in napisal: Razergamer165

Scroll to Top