Objavljen: 23. 11. 2019

Asus bo v prodajo ponudil svoje ROG Strix Go 2.4 gaming slušalke. Eno izmed vodilnih podjetij na področju PC strojne opreme in naprav je pri the slušalkah poskrbelo za posebno inovacijo s čimer se želijo ločiti od svojih rivalov – AI odpravljanje hrupa. Prav tako trdijo, da so to prve USB tip-C 2.4GHz brezžične gaming slušalke na svetu.

ASUS ROG Strix Go 2.4

Asus ROG Strix Go 2.4 gaming slušalke so brezžične ter uporabljajo 2.4GHz USB tip-C oddajnik za ultra stabilno brezžično povezavo s PC, PlayStation, Xbox ali pametnimi naprravami in pa Nintendo Switch konzolo v prenosnem načinu. Asus pravi, da so slušalke lahke (290g) in udobne za nošenje, ter imajo baterijo, katera zdrži daljši čas (25 ur). Uporabljajo 40mm Asus Essence vgrajene zvočnike za bogat zvok z globokimi basi za odlično izkušnjo.

Če se posvetimo prvi unikatni funkcionalnosti slušalk, Strix Go 2.4 uporabljajo vodilno tehnologijo v industriji, odpravljanje hrupa, katerega vodi AI (Umetna Inteligenca). Funkcionalnost je odlična tako za kristalno čist zvok v igrah in za uživanje v zvoku v glasnih okoljih. Slušalke imajo odstranljiv mikrofon, certificiran za Discord in TeamSpeak, prav tako pa imajo vgrajen mikrofon za komunikacijo na poti. Ne glede na to kateri mikrofon izberete, Asusova umetna inteligenca poskrbi za čisto komunikacijo.

Asus je razkril nekaj detajlov glede njihove tehnologije umetne inteligence. Pravijo, da je njihovo odpravljanje hrupa zgrajeno na ”masivni podatkovni bazi, katera se uči iz 50 milijonov zvočnih zapisov in pa temelji na več deset tisočih urah učenja za natančno identificiranje in preprečitev do 95 procentov zvokov okolice”. Seveda to vključuje klikanje tipkovnice in pa zvoke iz ozadja v času igranja iger ali streaminga.

Kot že omenjeno na začetku članka je druga posebnost slušalk uporaba USB tip-C 2.4GHz oddajnika z nizko zakasnitvijo. Priloženi oddajnik deluje z ”Nintendo Switch konzolo, pametnimi napravami, PC, Mac, PS4 in 3.5mm konektorjem” trdijo pri Asusu. 3.5mm konektor omogoča uporabo slušalk z Xbox One, ali pa v času, ko je vgrajena baterija izpraznjena. Domet vgrajenih brezžičnih anten je do 20m.

Glede kvalitete zvoka, Asusovi zvočniki so vgrajeni v nepropusten dizajn čez ušesnih komor zasnovanih za ”življenju resničen zvok”. Uporabniki bodo lahko prilagajali EQ, nivoje, virtualni 7.1 surround sound in več z uporabo Asus Armoury II programske opreme. Prednastavljeni profili za žanre kot so FPS in dirkanje so že vsebovani. Programska oprema prav tako omogoča preverjanje nivoja baterije in pa nastavitev časa za prehod v stanje spanja.

Asus ROG Strix Go 2.4 gaming slušalke bodo v UK na voljo v decembru z maloprodajno ceno 159,99£. Kupci bodo prejeli atraktivno zaščitno torbico v kateri bodo lahko shranjene slušalke in dodatki.

Vgrajeni zvočniki

40mm Asus Essence Neodymium magnet

Impedanca zvočnikov

32 Ohm

Frekvenca zvočnikov

Brezžična: 20 – 20000Hz; 3.5mm: 10 – 40000Hz

Tip mikrofona

Boom: bi-directional, Vgrajen: omni-directional

Frekvenca mikrofona

100 – 8000Hz (boom in vgrajeni mikrofon)

Občutljivost mikrofona

-54dB

Priključki

3.5mm, USB tip-C oddajnik + USB tip-A adapter

Dodatki

Torbica, 1m napajalni kabel, 1.2m 3.5mm kabel, USB tip-C na tip-A adapter

Teža

290g

Spisal in uredil: Razergamer165

Scroll to Top