Objavljen: 08. 03. 2021

Japonski tehnološki gigant Sony je z novo konzolo PlayStation 5 v preteklem letu povzročil pravi globalni hit. Igralna konzola z novimi igralnimi funkcionalnostmi ter privlačno obliko ponuja povsem drugačno igračarsko izkušnjo. Nova konzola v digitalni svet prinaša izjemno izkušnjo, primerno za izkušene poznavalce sveta igračarskih konzol in tiste, ki v svet digitalnih pustolovščin vstopajo na novo.

PS5 console stock photo

Poleg širokega nabora napovedanih AAA iger v letu 2021, pri novi konzoli lahko uživamo v izboljšanih obstoječih in popolnoma novih funkcionalnostih. Prva opazna razlika v delovanju je sprememenjena funkcija PlayStation logotipa na kontrolerju. S pritiskom na logotip se uporabnik znajde v osnovnem meniju. Hkrati se nova konzola ponaša s povsem novim grafičnim vmesnikom in SSD diskom, kar omogoča nemoteno igranje brez čakanja, da se igra naloži. Hitro, preprosto, elegantno. 

PS4 grafični vmesnik
PS5 grafični vmesnik

Vsi smo nestrpno pričakovali prihod konzole v Slovenijo. Čas dobave pa se je, zaradi epidemije koronavirusa, precej zavlekel. Redki srečneži so svojo konzolo dobili že konec preteklega leta. Kaj lahko pričakujemo ostali? 

Marvel's Spider-Man: Miles Morales na PS5 konzoli

Prvotna napoved produkcije težko pričakovanih konzol je bila 4,5 milijonov enot do konca leta 2020. Za leto 2021 so napovedali 18 milijonov enot. Sony želi produkcijo konzol PlayStation 5 pospešiti, vendar razširitev produkcijskih zmogljivosti otežuje globalno pomanjkanje polprevodnikov. Slovenski uvoznik Sony ACS na svoji spletni trgovini opozarja, da bo dobava konzole, zaradi velikega števila prednaročil, možna šele letos poleti. Druga večja slovenska ponudnika, Big Bang in Mimovrste, pa informacij o datumih dobave še nimata.
Če pa ne želite čakati na nakup v Sloveniji, imate možnost nakupa v tujini. Dostopnost konzol lahko spremljate na spletni strani Eurogamer (
povezava na spletno stran). V primeru, da vaš izbrani evropski ponudnik produkta ne pošilja v Slovenijo, imate možnost uporabe enega izmed mnogih ponudnikov nemškega naslova za pošiljanje (povezava na spletno stran). Kljub temu pa je možno tudi naročilo konzole iz Amerike, saj konzola nima območnega zaklepa iger (region lock). V primeru, da se za uvoz odločite, opozarjamo na morebitne dodatne stroške carine uvoženega blaga. 

Pred nami je zagotovo zanimivo leto. V prihodnjih mesecih vam bomo na voljo z dodatnimi novicami in informacijami o dobavi konzole PlayStation 5. Življenje je igra, igrajte jo. 

Napisala: Loredana Hana Vegelj 

Scroll to Top