Objavljen: 08. 04. 2021

Pozdravljeni!
Danes vam bom predstavil napravo Baseus Meteorite Shimmer. Meteorite Shimmer je pretvornik s HDMI izhodom, ki omogoča brezžičen prenos slike vaših naprav.  Pretvornik v praksi omogoča spreminjanje starejše tehnologije televizorjev ali monitorjev v pametne naprave, njegova velika prednost pa je podpiranje ločljivosti vključno s 4K.  Seveda pa smo, skladno z našo vizijo, za napravo poiskali rešitev izven okvirja. Dragi streamerji, za vas imam nov način popestritve igre, ki bo vašemu občinstvu ponudila nekaj boljšega. 

0037311_predvajalnik-brezzicni-4k-tv-dongle-meteorite-shimmer-baseus
0037316_predvajalnik-brezzicni-4k-tv-dongle-meteorite-shimmer-baseus

 S pomočjo naprave lahko svoje video vsebine plaftorm Netflixa, Amazon Prime in YouTube gledate na vaših televizijah in računalniških zaslonih. Mogoče pa ste na mobilnem telefonu začeli z igranjem super igre, ki bi jo na večjem zaslonu želeli pokazati še drugim. Sedaj vam je, s pomočjo naše rešitve, omogočeno tudi to. Naprava je enostavna in kompaktna, zato jo zelo priporočam za potovanja. Vaši otroci bodo v hotelski sobi spletne vsebine, ki bi jih drugače spremljali na telefonu, gledali kar na televiziji. Kljub temu, da je naprava v osnovi namenjena  predvajanju vsebin na televizijo, smo v naši rešitvi napravo spremenili v “capture card” in vsebino s telefona postavili na prvo stran našega streama.  Naprava svoje delo streaminga opravlja odlično. 

screenshot_7_resize_2
Stream-anje mobilnih iger z overlay-om
screenshot_1_resize_2
Stream v stream-u

Za prvo rešitev sem uporabil USB capture card, v katerega sem priklopil  Meteorite Shimmer. Nastavitev je delovala takoj in brez težav prepoznala našo napravo. Ljubitelji mobilnih iger, toplo dobrodošli v streaming, kjer si, poleg streaminga vaših najljubših iger, lahko ustvarite tudi overlay. Kot drug način uporabe pa sem  predvajal stream osebe, ki igra isto igro kot jaz. Zdaj lahko s prijateljem skupaj igrata isto igro in si želita občinstva, pri uporabi pa vas lahko ustavi le vaša domišljija. 

Tehnične lastnosti: 

  • Izhod: HDMI-A moški
  • Podprta ločljivost: do 4K @ 30Hz
  • HDMI 1.4 specifikacija
  • Podpira 2.4GHz in 5GHz brezžična omrežja
  • Napajanje: USB tip-C ženski, 5V/2A
  • Podprti OS: Android, iOS, Windows, Mac OS
  • OTA nadgradnje sistema
  • Kabel: 10cm

Cena: okoli 50€ (odvisna od zaloge in povpraševanja)

Povezava na artikel: Baseus Meteroite Shimmer

Za konec pa vsem navdušencem nad tehnologijo želim, da nikoli ne obupate in vedno poskušate nove stvari. Nikoli ne veste, kdaj se prostočasna dejavnost lahko spremeni v dobičkonosno kariero. 

Zahvaljujem se podjetju Tech Trade d.o.o. Trzin, ki je omogočil testiranje pretvornika. Celotno ponudbo podjetja si lahko ogledate na tej povezavi.

Članek napisal: Hardware-Samurai
Uredila: Loredana Hana Vegelj

Scroll to Top